Potrivit publicatiei, Washintonul este considerat inamic de catre 73 la suta dintre rusi, fata de 25 la suta in urma cu sase ani. Aproape jumatate dintre respondenti (51 la suta) au apreciat ca cel mai bun si de incredere prieten al Moscovei este Beijngul.
Aproximativ unu la suta dintre rusi au apreciat ca  intretine relatii amicale cu , un nivel similar cu cel din 2008, noteaza Mediafax. De asemenea, 32 la suta dintre rusii chestionati au declarat ca un stat prieten este Belarusul, iar 20 la suta Kazahstanul.
Citeste si:
Alti 32 la suta dintre rusi au afirmat ca un mare inamic al tarii este , iar 10 la suta s-au exprimat impotriva Uniunii Europene (UE) si Germaniei. Potrivit unui sondaj din 2008, 17 la suta dintre respondenti considerau  si UE drept prieteni.
Aproximativ 15 la suta dintre respondenti au afirmat ca nu pot aprecia care stat este inamic sau prieten al Rusiei.
Sondajul a fost realizat de catre Centrul federal rus de analiza a opiniilor publice (VTIOM) in perioada 20-21 septembrie. Au fost chestionate peste 1.600 de persoane din 130 de localitati, in 42 de regiuni ale Rusiei, marja de eroare este de 3,4 la suta.