14.10.2014

FINLANDA-ROMÂNIA. “Nu-şi vorbesc!” / “Piţurcă a semnat”

FINLANDA-ROMÂNIA. “Nu-şi vorbesc!” / “Piţurcă a semnat”


FINLANDA – ROMÂNIA. UPDATE Ora 13:07 / Burleanu susţine că Piţurcă nu are cum să parafeze un contract au arabii din moment ce nu l-a reziliat pe cel cu Federaţia. “Eu n-am în momentul de faţă informaţii că s-ar fi semnat. Ştiţi foarte bine, procedural nu ai cum să semnezi cu un club pînă nu ai încheiat contracul cu celălalt angajator. Imediat cum venim la Bucureşti, o să vă putem prezenta toate aceste detalii contractual, astfel încît să nu mai fie un subiect de dezbatere”, a spus Burleanu pentru Dolcesport.
FINLANDA – ROMÂNIA. UPDATE Ora 10:00 / Presa din Arabia Saudita scrie că Victor Pițurca a parafat deja un contract cu gruparea Al Ittihad, acolo unde va primi un salariu fabulos. Conform ziarului Al Eqtisadiah, selecționerul va prelua formația din Jeddah după meciul cu Finlanda și va rămîne în Arabia Saudită pentru următoarele două sezoane. “Surse autorizate au dezvăluit că selecţionerul Romaniei, Victor Piţurcă, cel poreclit Satana, a semnat un contract pentru a antrena echipa saudită în următorii doi ani, perioadă în care va cîştiga pînă la 4 milioane de euro pe sezon”, scriu arabii, citaţi de ziare.com.
pitiiii
FINLANDA – ROMÂNIA ar putea fi ultima partidă pe care naționala noastră o dispută cu Pițurcă pe bancă! Așa cum se zvonise încă dinaintea meciului cu Grecia, se pare că selecționerul s-ar fi înțeles cu Al-Ittihad Jeddah din Arabia Saudită și va pleca imediat după jocul de marți, variantă ce ar confirma ceea ce presa arabă susținuse de la bun început. În luna septembrie, saudiții anunţaseră că Pițurcă o va prelua pe Al-Ittihad pe data de 16 octombrie. Dacă va părăsi naționala, Victor Pițurcă va fi nevoit fie să ajungă la o înțelegere cu Federația, fie să plătească 700.000 de euro, clauza de reziliere unilaterală.

FINLANDA – ROMÂNIA. Boloni a fost contactat deja de Burleanu. A garantat calificarea!

Iar întîmplările de luni seară din hotelul unde este cazată echipa naţională la Helsinki stau mărturie! Conform surselor federale, între Răzvan Burleanu, staff-ul federal şi Victor Piţurcă este o ruptură majoră! “De cînd delegaţia a decolat spre Finlanda, s-au format două grupuri care nu comunică absolut deloc, federalii pe de o parte şi stafful lui Piţi, de cealaltă parte. Este o atmosferă apăsătoare, o linişte care anunţă furtuna şi iminenta despărţire de Piţurcă. Atacurile indirecte ale selecţionerului la adresa lui Burleanu de la conferinţa de presă de la Mogoşoaia l-au iritat teribil pe preşedintele FRF. Iar egalul cu Ungaria şi jocul prost din repriza secundă cu o naţională mediocră au pus capac. Practic, Piţurcă nu a schimbat o vorbă cu Burleanu duminică şi luni, iar la discuţiile de la hotel, federalii şi selecţionerul se evită. Mai mult, federalii au stat la un pahar de vorbă la hotel şi pe buzele tuturor apare numele lui Ladislau Boloni. Burleanu chiar a spus la un moment dat că l-a şi contactat deja pe Boloni, care şi-a dat acordul de principiu”, au dezvăluit sursele FANATIK.RO.
pitiiiii
Informaţiile explică astfel de ce Ladislau Boloni a ieşit, ca niciodată cu declaraţii pompoase chiar înainte de dubla naţionalei, lucru extrem de ciudat, ţinînd cont că are o relaţie foarte bună cu Piţurcă, iar o astfel de declaraţie ar irita un selecţioner în funcţie, în mod obişnuit: ”Dacă vin acum la naţională, garantez calificarea la EURO 2016, indiferent ce se întîmplă în meciul cu scandinavii. Putem bate Grecia acasă, luăm un punct în Ungaria, obţinem o victorie cu Finlanda acasă şi reuşim o dublă victorie cu Feroe.”
boloniii

Tatăl lui Burleanu, atac la Piţi: “Chiricheş nu poate juca niciodată fundaş dreapta!”

FINLANDA – ROMÂNIA .Mai mult decît atît, tatăl lui Răzvan Burleanu l-a taxat pe Piţurcă pentru că l-a folosit pe Chiricheş fundaş dreapta contra Ungariei.  Gică Burleanu a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a vorbit și cu fiul său despre situaţia de la naţională! “Îți spun eu, că am jucat ceva fotbal la viața mea și mă pricep, zic eu, puțin: Chiricheș nu poate să joace fundaș dreapta. Eu îl văd mai curînd la închidere. Are niște calități care-l impun acolo, capul sus, știe și cu mingea, iese bine din apărare. Mai exagerează el, dar acolo e cel mai bun. Asta e părerea mea”, spune Burleanu senior.
 Tatăl șefului FRF a mai dezvăluit că, înaintea meciului cu Ungaria, l-a sunat pe Răzvan și l-a atenționat: ”Vezi că vin ăia ca înecații peste noi, că au pierdut cu Irlanda de Nord. O să fie greu, îți spun eu!”. Gică Burleanu a avut dreptate! În partea a doua a meciului, ungurii au ieșit la joc și au egalat pe final. Mai mult, puteau da chiar lovitura. Cît privește partida cu Finlanda, Gică Burleanu este convins că România nu va pierde. ”Nu știu dacă luăm trei puncte, dar cred că nu pierdem acolo. Să știi că finlandezii sînt mai valoroși decît ungurii, mai tehnici, joacă… Va fi greu”, a fost părerea lui Burleanu.

Alte variante: Olăroiu și-ar micșora pretențiile financiare

FINLANDA – ROMÂNIA. În toată această atmosferă apăsătoare, FRF a recunoscut oficial că şi-a creionat o listă cu eventualele variante, imediat după ce arabii lui Ittihad au aterizat la Bucureşti să negocieze cu Piţurcă, după jocul cu Grecia.
Cosmin Olăroiu este un nume des vehiculat și susținut inclusiv de Gino Iorgulescu, președintele LPF, cel care l-a propus cu insistență în ultima vreme. Situația de moment este una favorabilă mutării. Echipa de club Al Ahli a avut un început de campionat mai degrabă modest, cu 8 puncte cîștigate în 5 etape, iar arabii sînt nemulțumiți, deci rezilierea nu e imposibilă. În plus, tehnicianul a declarat în cîteva rînduri că ar fi interesat de postul de la echipa națională, ceea ce înseamnă că ar fi dispus inclusiv să își micșoreze pretențiile financiare. “Eu îmi doresc să ajung selecționer, dar e un lucru foarte delicat. Nu poți să devii selecționer în momentul în care echipa naționala are așa ceva. Bineînțeles, nu poți refuza naționala sau e foarte greu să o refuzi”, declara în urmă cu cîteva luni Cosmin Olăroiu.
oli

Cosmin Contra are probleme la Getafe

FINLANDA – ROMÂNIA. Clubul spaniol Getafe este foarte aproape de a fi vîndut unui investitor iranian, Hossein Heyadati, iar acesta se pare că ar dori inclusiv înlocuirea antrenorului, făcînd o declaraţie care a şocat toată Spania: “De mai mult timp mă preocupă să iau un club în Spania. Cred că tehnicienii iranieni trebuie să lucreze în Europa şi, cumpărînd-o pe Getafe, le voi oferi şansa să acumuleze experienţă!”
Dacă se va întîmpla așa, iar Cosmin Contra va fi demis, “Guriţă” deveni unul dintre candidații din pole position la postul de selecționer, poziție la care a recunoscut recent că visează: ”Îmi doresc să antrenez într-o zi și naționala României. Cred că în momentul de față sînt alți antrenori care merită mai mult decât mine să fie acolo, dar poate că într-o zi va veni și rândul meu. Aş califica naţionala la Euro 2016, dar nu cred că poate cineva garanta calificarea. Nu cred că se va ajunge la numele meu în cazul în care Piţurcă va pleca, dar dacă voi fi sunat, bineînţeles că voi discuta”, a declarat Contra luni seară la dolcesport.
632116-608820-cosmin-contra

Reghe şi Dan Petrescu, greu de adus. Contracte fabuloase la arabi

FINLANDA – ROMÂNIA. Nici Dan Petrescu nu a început bine campionatul în Qatar. Echipa sa, Al Arabi, a luat doar 9 puncte în primele 6 runde. Totuși, contractul cu noua sa formație, fiind proaspăt semnat, este greu de reziliat. Chiar şi aşa, “Bursucul” nu ar refuza naţionala: ”Pe mine tot timpul m-a interesat să vin la națională. Dar trebuie să și pot, și să mă și vrea cineva.”
În aceeaşi situaţie se află şi Laurenţiu Reghecampf, care are un contract beton la Al Hilal, cu un salariu pe măsură: 3,5 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu