17.10.2014

Statul Islamic are si avioane: Fosti piloti ai lui Saddam Hussein tin antrenamentele

Statul Islamic are si avioane: Fosti piloti ai lui Saddam Hussein tin antrenamenteleFoto: theblaze.com

Fosti piloti irakieni care s-au alaturat Statului Islamic in Siria antreneaza membri ai gruparii pentru pilotarea unor avioane capturate din bazele miliatre ale regimului Assad.
Gruparea detine trei avioane capturate odata cu baza aeriana siriana al-Jarrah, la est de orasul Alepp, a dezvaluit Rami Abdulrahman, liderul organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. El a citat observatii furnizate de martori din provincia Alepp, potrivit abc.net.au.

"Au instructori, ofiteri irakieni care au fost inainte piloti pentru Saddam Hussein. Oamenii au vazut avioane, avioane care au decolat de multe ori de pe aeroport, care zboara si apoi se reintorc", a spus Abdulrahman.

Cuplu german din Statul Islamic, arestat in Austria - planuia un atentat urias

Inca nu se cunoaste daca avioanele sunt echipate cu armament sau daca pilotii ar putea zbura pe distante mai mari. Martorii spun ca aparatele par sa fie modele Mig 21 sau Mig 23.

Pe conturile de Twitter ale islamistilor au mai fost postate anterior imagini cu avioane capturate in alte regiuni din Siria, dar asa cum apareau in imagini aparatele pareau inutilizabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu