16.10.2014

Rromii din Romania care dorm pe strazile Londrei: Suntem cetateni UE, dati-ne case!

Rromii din Romania care dorm pe strazile Londrei: Suntem cetateni UE, dati-ne case!Foto: Daily Mail

Mai multi cersetori rromi din Romania care dorm pe o strada din centrul Londrei au solicitat autoritatilor locuinte, pentru simplul motiv ca sunt cetateni europeni.
Grupul format din 40 de persoane a fost acuzat ca a transformat intr-o mahala bulevardul londonez, unde se gasesc magazine, restaurante si hoteluri exclusiviste.

Oameni de afaceri locali spun ca membrii grupului, prin mizeria pe care o fac si prin lupta cu rivalii, au alungat clientii.

Cersetorii rromi ar fi dispusi sa-si ia cutiile de carton in care dorm si sa se mute, daca autoritatile locale le dau case, relateaza Daily Mail.

O femeie de varsta mijlocie care a refuzat sa-si dea numele a declarat: "Venim din Romania si suntem in Uniunea Europeana. Avem nevoie sa ne ajutati cu o casa. Sa ne dea o casa si nu mai stam aici (in strada) ".

Migrantii din UE pot solicita o casa consiliului local in anumite circumstante.

Un purtator de cuvant din partea Consiliului local a declarat ca problemele pe care le creeaza grupurile de rromi din zona Park Lane au costat contribuabilii 500.000 de lire sterline. S-a incercat chiar sa se faca o evacuare in forta, s-au cumparat bilete de avion pentru a trimite acasa cersetorii, dar vin altii in locul lor.

Bandele de imigranti sunt acuzate de comportament anti-social si infractiuni, precum furtul din buzunare, spargeri de bancomate si escrocherii de strada.

Oamenii care locuiesc in zona spun ca strazile seamana tot mai mult cu un "sistem de canalizare deschis" si sustin ca sunt nevoiti sa curete trotuarul din fata caselor si magazinelor din cauza mizeriei pe care cersetorii o fac. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu