12.10.2014

Primarul Londrei: Tony Blair l-a copiat pe Adolf Hitler

Primarul Londrei: Tony Blair l-a copiat pe Adolf Hitler

Primarul Londrei, Boris Johnson, il acuza pe fostul premier britanic Tony Blair ca a copiat tehnicile oratorice ale lui Adolf Hitler, lucru caruia i s-ar datora o parte din succes.
Comparatia a fost facuta in noua carte a primarului londonez, biografia lui Sir Winston Churchill, numita "Factorul Churchill", relateaza Daily Express.

Boris Johnson afirma ca Tony Blair "a copiat" unele dintre trasaturile oratorice ale lui Hitler, precum folosirea unei "pauze lungi, chinuitoare, inainte de a vorbi".

Primarul descrie cum toate discursurile lui Hitler incepeau "asa de linistit" si cu "mainile incrucisate" inainte de a si le desface, iar "vocea incepe sa-i creasca", aratand ca a devenit o tehnica puternica copiata ulterior de multi politicieni, inclusiv de Tony Blair.

"Da, are unele hartii pe pupitrul din fata sa, insa rareori se uita la ele. Pare ca vorbeste in intregime fara notite. Vedeti efectele asupra audientei sale: o raza de fericire apare pe fetele tinerelor femei, strigatele barbatilor si felul in care bratele lor se ridica precum unul singur pentru a-l saluta.

(...) Urma sa devina o tehnica foarte influenta, copiata, printre altii, si de Tony Blair", mai sustine Boris Johnson.

Sambata, primarul Londrei a spus ca fortele de combatere a terorismului monitorizeaza mii de potentiali extremisti in capitala britanica si ca fortele de securitate din zona metropolitana sunt implicate in "mii de operatiuni" in fiecare zi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu