14.10.2014

Scene horror pe un teren de fotbal » Un arbitru, fost jucător al Academiei Hagi, aproape să fie omorît în bătaie la un meci la care a fost prezent şi Ion Crăciunescu!

A doua zi după evenimentele reprobabile petrecute în tribunele Arenei Naţionale la România - Ungaria 1-1, la un meci din liga a 5-a, în judeţul Vîlcea, au avut loc scene horror pentru un tînăr arbitru.
UPDATE În timpul incidentelor de la meciul din Liga a V-a, Ion Crăciunescu era în direct la Radio Bucureşti. Gazeta a luat legătura cu realizatorul emisiunii, Sorin Savin, cel care explică ce a auzit din studioul de la Bucureşti.
"L-am sunat pe domnul Crăciunescu, un vechi prieten al emisiunii noastre. Am discutat minute bune despre echipa naţională, iar după mai bine de 10 minute de dialog au început să se audă urlete şi ţipete.
Crăciunescu era panicat, era hărmălaie mare în depărtare. La un moment dat, Crăciunescu a început să ţipe la oamenii de acolo: «Bă, bă, ce aveţi, bă! Ce dracu faceţi bă, potoliţi-vă!». Ne-am dat seama că s-a întîmplat ceva, dar Crăciunescu nu avea ce să facă pentru că nu era pe stadion iniţial. A ajuns după ce auzise că e scandal.
Se auzeau urlete, dar şi înjurături, iar la un moment dat i-am cerut colegului din studio să-i taie calea lui Crăciunescu să nu se mai audă scandalul de acolo. Asta a fost tot".

--------------

(ştirea iniţială)
Bogdan Omeag, de doar 21 de ani, a fost bătut crunt la finalul meciului Căpşunarii Buneşti - Oltul Drăgoeşti 1-2 de către mai mulţi jucători ai gazdelor, dar în principal de sponsorul acestei formaţii, Alexandru Petre, un apropiat al lui Ion Crăciunescu, acesta din urmă fiind şi el prezent la respectivul meci.
Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu arbitrul, cu tatăl acestuia, dar şi cu Ion Crăciunescu. 

"Centralul" a acceptat să povestească prin ceea a trecut în ciuda faptului că se află pe patul spitalului Judeţean din Rîmnicu Vîlcea, fiind internat la secţia ORL cu diagnosticul de fisură de timpan. "Meciul s-a tensionat spre finalul lui, mai ales după ce oaspeţii au marcat golul 2. Sponsorul gazdelor, Alex Petre m-a scuipat şi m-a înjurat, eu l-am eliminat, dar imediat după ce am fluierat finalul a alergat spre mine. Am încercat să fug, însă nu am avut unde să mă ascund, au sărit şi jucătorii lui, m-au ajuns, iar el mi-a dat un pumn în ureche care m-a pus la pămînt. Apoi, toţi au sărit cu pumnii şi picioarele pe mine, cred că a durat vreo 15-20 de secunde".

Firul evenimentelor continuă, povestit tot de arbitrul în cauză. "Atunci au ajuns din tribune tatăl meu şi unchiul meu. Bătăuşii au fost potoliţi de unul de-ai lor, apoi a venit şi Poliţia, după ce tata sunase la 112. Am fost la secţia de poliţie, apoi direct cu salvarea la spitalIon Crăciunescu a fost la meci, dar n-a intervenit. De fapt, dacă vă uitaţi pe facebook, agresorul meu, acel Alex Petre, are poze ţinîndu-se de gît cu domnul Crăciunescu. Tata l-a şi întrebat pe domnul Crăciunescu de ce n-a intervenit şi el i-a zis «ce puteam să fac eu?» ", a adăugat Bogdan Omeag, fost jucător la Academia Gheorghe Hagi, dar şi la loturile naţionale.

Ion Crăciunescu a admis că a asistat la meci, nu şi la scenele de barbarism de la final. "În minutul 75 am fost sunat de la Radio Bucureşti şi am ieşit din acea arenă ca să pot să vorbesc. Am ieşit în stradă, de unde nu puteam să văd înăuntru. La un moment dat s-au auzit ţipete, mi-am dat seama că e scandal şi am întrerupt convorbirea spunînd pe post «cred că e scandal aici» . Cînd am ajuns eu deja lucrurile se mai liniştiseră, ba am reuşit chiar să-i apăr pe tuşieri de furia gazdelor. Dacă eram în stadion nu s-ar fi ajuns la ce s-a ajuns, de asta să fiţi siguri pentru că eu am fost, sînt şi voi fi cel mai mare duşman al celor care agresează arbitrii", a declarat Crăciunescu.

Tatăl arbitrului confirmă toată dezvăluirea fiului său, dar  începe abrupt povestirea: "Doamne, Dumnezeule, bine că m-am dus la meci, altfel... Pur şi simplu am sărit pe el în timp ce îl călcau în picioare, m-am gîndit că aşa vor da în mine şi-l feresc pe el. Are capul umflat, săracu'... L-au aruncat în iarbă, l-au lovit cu ce au prins, iar sponsorul acelei echipe, un interlop din Vîlcea, cunoscut şi sub numele de «Jack», a fost cel mai rău".

Şi Omeag senior a vorbit despre faptul că fostul şef al CCA n-ar fi intervenit în scandal: "Domnul Crăciunescu a fost la meci, la final probabil că s-a simţit stingher, fiindcă a fost invitatul acelui personaj, acelui interlop. Unde să iasă să vorbească la telefon, că acolo e un cîmp, vorbim de o comună aici?! N-a intervenit deloc şi l-am şi întrebat de ce, mi-a răspuns că ce să facă el? Nu vreau să-l asociez cu scandalul ăsta, că nu e el vinovat, dar să iei parte la un măcel şi să nu intervii... Nu ne tot povestea la TV tot timpul că a trecut şi el prin aşa ceva şi că e un duşman al celor care bat arbitrii? Băiatul meu stă acum pe un pat de spital, are nevoie de o săptămînă de spitalizare şi de tomograf fiindcă are nişte gîlme pe cap de la loviturile încasate. Dacă nu mă duceam la meci, ar fi avut loc o tragedie".

Întrebat dacă e adevărat că sponsorul celor de la Căpşunarii Buneşti îi e prieten, Crăciunescu a reacţionat: "Da, şi care e problema? V-am spus, repet, nu eram în stadion cînd s-au întîmplat acele incidente, dacă aş fi fost sigur aş fi intervenit şi nu ar fi avut loc aceste lucruri grave. E adevărat, tatăl băiatului m-a întrebat «de ce nu aţi intervenit?». I-am zis că ce să fac dacă nu eram acolo? Plus de asta, nu sînt nici jandarm, nici şeful Poliţiei, dar chiar şi aşa i-am oprit pe acei agresori să-l lovească pe tuşier".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu