16.10.2014

Mutu le aprinde imaginatia italienilor: Pro si contra unui transfer la Fiorentina

Mutu le aprinde imaginatia italienilor: Pro si contra unui transfer la Fiorentina

Vestea ca Adrian Mutu ar putea reveni laFiorentina in luna ianuarie i-a pus pe jar pe jurnalistii italieni, mai ales pe cei din Florenta, care analizeaza argumentele pro si contra ale acestui posibil transfer.
Fostul international roman, care in luna ianuarie va implini 36 de ani, este o varianta ieftina pentru "peticirea" compartimentului ofensiv, insa se poate dovedi o prezenta nociva in vestiar.

Iata ce scriu italienii:

Argumente pro: "Mutu nu ar costa nimic, iar in privinta salariului va avea unul dintre cele mai mici salarii, mai putin 500 de mii de euro. Va aduce un plus de experienta si ii va oferi multe optiuni lui Montella, pentru ca poate evolua si in spatele varfului. Ar putea fi utilizat imediat, mai ales daca perioada de inactivitate a lui Rossi se va prelungi. Poate fi si o rezerva de lux, urmand a fi utilizat doar pe finalul partidelor. Avem si exemplul fericit al lui Luca Toni, care a revenit la Fiorentina tot la 35 de ani si s-a dovedit a fi o achizitie pretioasa."

Argumente contra: "Trebuie spus ca istoria nu se repeta intotdeauna si chiar ultima parte a carierei lui Mutu ar trebui sa fie un semnal de alarma. El a avut performante cel mult modeste la ultimele doua echipe, Ajaccio si Petrolul. De asemenea, in ianuarie va ajunge la jumatate de an de inactivitate, daca nu va reusi pana la urma sa se transfere in India. Astfel, posibilitatea ca el sa poata fi folosit imediat scade, avand nevoie de timp pentru a reintra in forma. Iar revenirea lui Mutu i-ar putea lasa in afara lotului pe tinerii Babacar si Bernardeschi."

Liber de contract, Adrian Mutu a negociat in ultimele saptamani cu indienii de la Pune City, insa transferul intarzie sa se realizeze.

"Briliantul" a avut discutii cu oficiali ai fostei sale echipe, AC Fiorentina, care l-ar vrea din iarna.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu