17.10.2014

Scoli private din Marea Britanie, anchetate: Coruptii spala bani folosindu-si copiii

Scoli private din Marea Britanie, anchetate: Coruptii spala bani folosindu-si copiii

Scoli private de top din Marea Britanie sunt verificate de organizatii anti-coruptie, pentru ca acestea accepta, fara sa vrea, bani spalati care provin de la oficiali corupti din strainatate.
Scoala Millfield, de exemplu, a intrat in vizorul anchetatorilor din Republica Moldova, fiind suspectata ca a primit sume uriase, provenite dintr-o operatiune de spalare de bani care implica R. Moldova, dar si firme paravan din Marea Britanie, conform The Independent.

Scolile private de top din Marea Britanie au atras atentia ONG-urilor, inclusiv a Transparency International si Global Witness, pentru ca primesc taxe scolare de la coruptii din strainatate, care platesc pentru studiile copiilor.

Politia din Republica Moldova, care conduce investigatia in ceea ce este considerat a fi unul dintre cele mai mari sisteme de spalare a banilor europeni, sustine ca Millfield este una dintre cele 12 "afaceri" din Marea Britanie care a primit bani de la companii care au legatura cu aceasta ancheta.

De asemenea, printre cele 12 companii s-ar mai afla o firma din industria chimica si un producator de echipament de supraveghere. Nu exista insa niciun indiciu cu privire la desfasurarea unei activitati ilegale de catre scoala sau aceste companii.

Reprezentantii Transparency International ancheteaza acum daca scolile si universitatile britanice ar trebui sa verifice mai minutios banii pe care ii primesc pentru taxe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu