13.10.2014

Statului Islamic, nou indemn la atrocitati: Ce nationalitati sunt vizate

Statului Islamic, nou indemn la atrocitati: Ce nationalitati sunt vizateFoto: Daily Telegraph

Revista online a statului islamic a raspandit un mesaj infiorator, prin care grupul terorist a cerut din nou adeptilor sa efctueze atacuri sinucigase impotriva australienilor si cetatenilor altor natiuni "cruciate" care sprijina misiunea militara in Irak.
In cea mai recenta editie a revistei in limba engleza Dabiq, o declaratie de la ISIL cere sustinatorilor sa-i atace pe "necredinciosi", potrivit rapoartelor mass-media australiene.

Liderul statului islamic Abu Bakr al-Baghdadi le-a cerut adeptilor sa desfasoare mai multe atacuri sinucigase: "In acest moment al cruciadei impotriva Statului Islamic, este foarte important ca atacurile sa se desfasoare in fiecare tara care a intrat in alianta impotriva Statului Islamic, in special in SUA, Marea Britanie, Franta, Australia si Germania. Cetatenii acestor state trebuie sa fie vizati ori de cate ori sunt gasiti".

Publicatia a fost denumita dupa orasul Dabiq, devenit un simbol al luptei impotriva Occidentului, de o importanta majora pentru teroristi. Acestia sunt convinsi ca orasul va fi locul unei "mari batalii viitoare impotriva necredinciosilor", conform unei profetii.

Anterior, o serie de bombe sinucigase au zguduit Irakul, in timp ce Statele Unite se pregatesc sa-si intensifice activitatea in zona, inclusiv prin lansarea de lovituri de pe teritoriul Turciei impotriva militantilor islamisti.

Trupele irakiene au luptat duminica impotriva militantilor in partea de nord si de vest a capitalei, dar nu au putut face nimic pentru a opri atentatorii sinucigasi, acestia omorand cel putin 60 de persoane si ranind alte 107. Au fost raportate de asemenea multiple atentate sinucigase in Irak in care si-au pierdut viata alte 45 de persoane, informeaza Daily Telegraph.

In batalia din orasul Kobani, situat la granita turco-siriana, luptatorii kurzi inarmati au omorat cel putin 30 de militanti islamisti si au reusit sa-i indeparteze din anumite zone ale orasului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu