14.10.2014

Alerta in Romania: Au aparut pe piata tigari letale din etnobotanice

Alerta in Romania: Au aparut pe piata tigari letale din etnobotaniceFoto: hepato.ro

Managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", prof.dr. Adrian Streinu Cercel, a avertizat marti, la Vaslui, cu privire la aparitia pe piata a unei tigari letale cu plante etnobotanice.
Acesta a precizat ca in Romania nu au fost semnalate cazuri de deces din cauza respectivei tigari, dar ca in Republica Moldova s-au inregistrat astfel de cazuri.

"Nu exista cazuri de deces in Romania, dar astfel de situatii au fost semnalate in Republica Moldova. Trebuie sa tragem un semnal de alarma, mai ales ca suntem la cativa pasi de Prut si pot aparea si la noi astfel de tigari, care nu sunt altceva decat o nenorocire pusa pe piata de niste iresponsabili.

In momentul in care avem astfel de informatii este de datoria noastra sa atragem atentia atat potentialilor consumatori, cat si medicilor din camerele de garda ale spitalelor, care pot primi pacienti care au consumat etnobotanice de acest tip, pentru ca ei sa stie la ce sa se astepte", a afirmat Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a fost prezent, marti, la Vaslui la lansarea proiectului "Spune NU hepatitei in Moldova". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu