17.10.2014

Scriitorul biografiei lui Steve Jobs: Iata care va fi urmatoarea revolutie digitala

Scriitorul biografiei lui Steve Jobs: Iata care va fi urmatoarea revolutie digitalaFoto: Wikipedia

Scriitorul Walter Isaacson, cel care a realizat biografiile unor personalitati precum Steve Jobssau Albert Einstein, a lansat o noua carte, in care mentioneaza care este cel mai important lucru pe care tehnologia nu il va putea face niciodata, precum si care va fi urmatoarea revolutie digitiala.
Volumul "The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks Created the Digital Revolution" este "punctul culminant al carierei sale jurnalistice", sustine Business Insider.

El a scris un mesaj pe reteaua sociala LinkedIn despre aceasta carte, in care sustine ca fiecare individ poseda imaginatie si gandeste intr-un mod diferit. Iar aceste atuuri ii fac pe oameni sa nu fie "inghititi" in epoca tehnologiei cognitive.

Pe de alta parte, autorul explica si care va fi urmatoarea revolutie digitala: "o adevarata fuziune intre tehnologie si industriile creative - media, moda, muzica, educatie, literatura si arte".

"Aceasta inovatie va veni de la oamenii care sunt capabili sa lege frumusetea de inginerie, umanitatea de tehnologie si poezia de procesoare. Cu alte cuvinte, ea va veni de la creatorii care vor inflori acolo unde arta se intersecteaza cu stiinta si care au un simt al rebeliunii ce ii face sa vada frumusetea ambelor parti", a punctat Walter Isaacson.

Totusi, el recunoaste ca legatura dintre cele doua domenii aparent opuse - tehnologie si arta - nu este ceva nou, dandu-i exemplu pe Leonardo da Vinci si Einstein.

"Intrepatrunderea tehnologiei cu industriile creative va aduce o forma complet noua de expresie", a incheiat acesta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu