14.10.2014

Pas urias spre pace la granita dintre Ucraina si Rusia

Pas urias spre pace la granita dintre Ucraina si RusiaFoto: Ria Novosti
Consiliul National pentru Securitate si Aparare al Ucrainei (CNSA) a confirmat retragerea trupelor rusesti de la frontiera si faptul ca acestea se indreapta spre bazele lor anterioare.
"Avem informatii ca acele unitati militare care au sosit la granita cu Ucraina sunt in miscare si se reintorc la bazele lor", a declarat Andrii Lisenko, purtatorul de cuvant al CNSA, potrivit Ukrinform.

Cum vor separatistii din Ucraina sa "redobandeasca" teritoriile pierdute

El a declarat ca retragerea militarilor rusi de la granita Ucrainei este un proces pozitiv care nu influenteaza, cu toata acestea, intrarea in Ucraina a mercenarilor antrenati in Rusia, prin punctele de frontiera unde nu exista control.

"Vedem un progres si in faptul ca aceste grupuri nu mai sunt atat de numeroase ca inainte, iar retragerea reala a unitatilor militare, in special cele de aviatie si de vehicule blindate, de la granita Ucrainei, este un proces pozitiv care influenteaza detensionarea in regiune", a mai spus Lisenko.

Duminica, purtatorul de cuvant al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov, a spus ca circa 17.600 de militari care efectuau exercitii in regiunea Rostov urmeaza sa fie retrasi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu