Ales cu un scor de 60% din voturi, Carswell, un deputat in exercitiu, era favoritul acestui scrutin organizat in circumscriptia Clacton, pe coasta de est a Angliei, pe care l-a provocat chiar el dupa ce a plecat de la Partidul Conservator, aflat la putere, la sfarsitul lui august.
Victoria acestui eurosceptic convins permite Ukip sa obtina primul mandat de deputat la Westminster de la infiintarea formatiunii, in 1993, noteaza Mediafax. Ea valideaza succesul inregistrat de formatiune in alegerile europene, partidul antiimigratie clasandu-se primul, si-i permite lui Nigel Farage sa-si anunte candidatura in alegerile generale din 2015, prin care intentioneaza sa-si continue "ofensiva impotriva Westminsterului".
In schimb, Ukip a fost invins, cu un scor strans, in circumscriptia Heywood and Middleton, in nord-vestul laburist, in alt scrutin legislativ partial, organizat in urma decesului lui Jim Dobbin, deputat laburist din 1997.
Candidatul partidului eurofob, John Bickley, care miza pe nemultumirea claselor populare si pe scandaluri recente privind abuzuri comise asupra unor minori in regiune pentru a incerca sa "dea afara acest (Partid) Laburist putred", a fost invins cu 617 voturi de catre candidata laburista Liz McInnes.