"Nu ne-am opus niciodata unor relatii mai apropiate cu UE, noi insine dorim aceasta apropiere", a afirmat . El a adaugat ca sunt necesare discutii pentru a evita riscul asupra economiei ruse.
"Trebuie sa ne gandim la impact atunci cand sunt semnate documente cu partenerii europeni si la efectul asupra pietelor locale", a adaugat presedintele rus. In absenta unei analize atente a acordurilor cu UE, pietele noastre pot fi invadate de produse europene, ceea ce risca sa ne afecteze interesul national, a avertizat liderul rus. "Daca discutiile pe aceasta tema au loc in timp util, atunci nu va fi nicio problema. Acest lucru este valabil atat pentru Republica Molodva, cat si pentru ", a mai afirmat Vladimir Putin, potrivit Mediafax.
Citeste si:
Presedintele Rusiei participa, vineri, la Minsk, la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI). Ucraina a semnat Acordul de Asociere cu  la 27 iunie, in acelasi timp cu Georgia si . Kievul si Bruxellesul au ratificat documentul la 16 septembrie, dar UE a decis sa amane intrarea in vigoare a prevederilor economice ale acordului pana la sfarsitul anului 2015, pe fondul ingrijorarilor exprimate de Moscova.
La randul sau, presedintele moldovean Nicolae Timofti a declarat, vineri, la Minsk, ca apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana nu va afecta relatia cu statele din CSI. "Republica Moldova sustine pastrarea relatiilor traditionale cu tarile din CSI", a afirmat Timofti, citat de Unimedia. De asemenea, Timofti si-a exprimat regretul cu privire la embargoul impus de Moscova asupra importurilor de fructe si legume din Republica Molodva. "Ne pare rau ca, in urma negocierilor si consultarilor pe care le-am avut, colegii nostri din  au introdus embargoul. Nu au fost aduse argumente plauzibile privind introducerea embargoului", a subliniat Timofti.
Rusia a impus la 18 iulie un embargou asupra importurilor de fructe si legume moldovenesti, iar din 1 septembrie a introdus si  vamale pentru importurile unor produse provenind din Republica Moldova. Masura a fost decisa dupa ce Chisinaul a semnat la 27 iunie Acordul de Liber Schimb cu UE.