10.10.2014

Senator PSD acuzat ca vrea sa foloseasca sindicalisti in campania lui Ponta

Senator PSD acuzat ca vrea sa foloseasca sindicalisti in campania lui Ponta
Presedintele "Cartel ALFA", Bogdan Hossu, il acuza pe senatorul PSD Liviu Pop (foto) ca incearca sa ii mobilizeze pe sindicalistii din confederatie ca sa "faca figuratie la actiunile electorale ale candidatului PSD".
Bogdan Hossu i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisa senatorului PSD Liviu Pop, fost secretar general al FSLI si ministru pentru Dialog Social in Guvernul Ponta 1, in care lanseaza critici dure la adresa acestuia.

"Ma adresez dumneavoastra cu rugamintea sa nu va mai autonumiti 'sindicalist', nici macar cu particula 'fost' plasata inainte. Oameni ca dumneavoastra fac un enorm deserviciu miscarii sindicale, pe care o discrediteaza, dupa ce s-au folosit de ea si de increderea oamenilor, doar pentru a-si avansa propriile interese", se arata in documentul remis Ziare.com.

Bogdan Hossu ii reproseaza senatorului PSD ca nu s-a tinut de cuvant dupa ce, cu doi ani in urma, "isi punea demisia la bataie" pentru modificarea legii Dialogului Social "in maxim trei saptamani".

"Si tot in 'maxim trei saptamani', din functia de ministru, promiteati atunci sa deblocati Consiliul Economic si Social, prin numirea unei noi componente si retragerea celor doi membri guvernamentali care nu mai aveau ce cauta acolo. Stiti ca nu s-a shimbat nimic, CES-ul nu functioneaza, iar eu personal nu mai sunt nici macar membru al acestei institutii de aproape un an. Cum puteti, in aceste conditii, sa debitati, pe un post public, enormitatea ca ambitia mea este sa devin presedintele CES si pentru acest lucru, aproape cinci mii de oameni, pe ploaie, isi striga nemultumirile in fata guvernului?

Va asigur ca daca sindicatele nu erau atat de lovite de legea pe care de doi ani va faceti ca o modificati, iar lucratorii atat de saraciti si hartuiti de actualele salarii si conditii de munca, nu mii,zeci de mii ar fi fost in Piata Victoriei", se mai arata in scrisoarea trimisa de liderul sindical senatorului PSD.

In plus, presedintele "Cartel Alfa" dezvaluie ca senatorul PSD a incercat sa aduca sindicalisti la mitingurile lui Victor Ponta, candidatul partidului la alegerile prezidentiale din 2 noiembrie.


"Precizati ca tineti contactul cu miscarea sindicala, aici este adevarat, dar nu pentru a da o mana de ajutor, ci strict pentru a indeplini servicii si sarcini de partid. Ati aflat de curand, contactand lideri de sindicat din toata tara, in incercarea de a mobiliza membri ai confederatiei Cartel ALFA pentru a face figuratie la actiunile electorale ale candidatului PSD, ca oamenii sunt profund nemultumiti de actiunile guvernului PSD.

Acea actiune este o actiune politica, nu strigatul de disperare a unor sclavi moderni la un miting democratic, mentinuti in sclavie si de d-voastra", i-a mai transmis Bogdan Hossu senatorului PSD Liviu Pop.

Mii de sindicalisti "Cartel Alfa" au protestat marti, in Piata Victoriei, nemultumiti ca Executivul, desi a promis ca va schimba Legea dialogului social, in realitate "nu a modificat niciun cuvant". Sindicalistii au adus la miting un sicriu si o cruce pe care scria "Ingropam dialogul social".

Mii de sindicalisti au protestat la Guvern cu un sicriu si o cruce: "Jos cu mincinosii!"

Protestatarii au incheiat actiunea pe melodia "Romania, trezeste-te", iar ultimul gest, inainte de a parasi Piata Victoriei, a fost de a se intoarce cu spatele la cladirea Guvernului.

Vineri, sindicalistii au pichetat sediul Ministerului Muncii, solicitand modificarea, in regim de urgenta, a Legii Dialogului Social nr. 62/2011, iar Bogdan Hossu a anuntat ca actiunile de protest vor continua in perioada 13-17 octombrie.

Pe Ziare.com gasesti toate informatiile care conteaza despre alegerile prezidentiale 2014. Cele mai importante stiri, opinii si analize pertinente, ultimele sondaje, actualizate 24/7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu