10.10.2014

Ponta: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public

Ponta: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in publicFoto: Moldova 1 TV

Premierul Ponta, aflat in Republica Moldova, a declarat ca spre deosebire de Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA, care admonesteaza 'in public', el prefera sa-l ajute pe pe premierul Moldovei explicand greselile Romaniei.
Totul a pornit de la o observatie a moderatorului de la Moldova 1 TV, care a vorbit de tonul dur al Victoriei Nuland cand a criticat incalcarile statului de drept in Europa Centrala, scrie Mediafax.

Dupa ce a explicat ca Romania are institutii puternice de lupta impotriva coruptiei, Victor Pontaa adaugat: "Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public, eu incerc sa il ajut pe prim-ministrul Leanca spunandu-i 'uite ce a facut Romania, invata din experienta Romaniei ce e bun si nu fa greselile Romaniei'.

Pe un prieten adevarat nu il certi la televizor, unui prieten adevarat ii spui 'uite, asta am facut eu bine, asta am facut eu prost, fii mai destept decat mine si fa doar lucrurile bune'".

Moderatorul a insistat, aratand ca presedinteleTraian Basescu a afirmat ca oficialul american il avea in vedere sipe Victor Ponta. Premierul roman a reluat insa ideea ca nu trebuie invatate lucrurile rele din Romania.

La inceputul lunii octombrie, Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, s-a folosit de un discurs tinut la un forum al unui grup de analiza american centrat pe strategia SUA-Europa Centrala pentru a lansa un atac la adresa coruptiei ce macina statele central-europene.

"In regiune, cancerele gemene ale regresului democratic si coruptiei ameninta visul pentru care atat de multi au muncit din 1989 incoace. Si chiar cand incep sa culeaga roadele aderarii la NATO si UE, observam ca lideri din regiune par a fi uitat valorile pe care se bazeaza aceste institutii", a aratat diplomatul american.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu