, prima banca americana ca active, a dezvaluit joi ca 76 de milioane de gospodarii si sapte milioane de IMM-ui au fost atinse de un atac cibernetic care a avut loc la sfarsitul lui august. Potrivit presei, nivelul de sofisticare al atacului sugereaza ca acesta a fost sustinut de catre un  si ca nu este exclusa o implicare a Rusiei.
Hackerii institutiilor financiare, a caror origine nu este stabilita, pentru moment, au incercat in diverse randuri, anul acesta, sa patrunda in sistemele informatice ale marilor  si institutii regionale, dar fara prea mare succes, au precizat aceste surse, potrivit Mediafax.
A treia banca americana ca active, Citigroup a fost vizata de catre hackeri, potrivit unei surse interne. Au fost vizate, de asemenea, banca regionala Regions Financial Corps, societatea de servicii informatice pentru intreprinderi ADP sau firma de brokeraj online E-Trade.
Potrivit unor surse apropiate acestor institutii vizate si anchetei in curs, hackerii nu au putut, totusi, sa penetreze sistemele acestor institutii si nu au putut, ca atare, sa ajunga la informatii sau date personale ale clientilor lor. "Grupul de hackeri nu a patruns in sistemul nostru", a dat , pentru AFP, o sursa interna de la Citigroup. La Regions Financial, "activitati neobisnuite" au fost constatate, dar "nu exista probe care sa sugereze un furt de date ale clientilor", a precizat pentru AFP o sursa apropiata institutiei.
"In pofida faptului ca reprezentantii nostri cu securitatea au notat existenta unei activitati a unor infractori care au atacat recent JPMorgan Chase, nu am inregistrat probleme asociate" acestei activitati, a anuntat intr-un e-mail trimis AFP Hilary Donnell, o purtatoare de cuvant ADP.
Diverse institutii au fost contactate de catre politia federala (FBI), care a deschis o ancheta la sfarsitul lui august, dupa dezvaluirea atacului cibernetic asupra JPMorgan Chase. , a carei implicare a fost sugerata de presa americana, este vizata in prezent de sanctiuni economice impuse de tari occidentale, din cauza crizei din .