În ediţia din 12 octombrie a emisiunii Politică şi delicateţuri, Mircea Dinescu îl are ca oaspete pe Dan Bittman, pe care îl aşteaptă în bucătăria restaurantului său cu un iepure nerăbdător să fie împănat şi cu tot soiul de legume de toamnă, alese cu grijă. Cum va arăta meniul gătit în această formulă aflăm urmărind Politică şi delicateţuri, duminică, de la ora 14.35, la TVR 1, TVR HD, precum şi online, pe TVR+.
Sub privirea atentă a invitatului – care a mărturisit că nu îi sunt foarte cunoscute tainele bucătăriei – poetul împănează un iepure cu usturoi şi slăninuţă afumată la lemn de prun, după care îl scufundă fără milă într-o tigaie grea, făcută parcă pentru uriaşi. Când iepurele este gata, conopida, mazărea, roşiile cherry, fasolea verde şi ardeiul gras îi iau locul în tigaie, deasupra focului, până când se transformă într-o garnitură gustoasă şi ispititoare.
Bittman se declară „vrăjit” de amfitrion şi mărturiseşte că „ar sta zile întregi să îl asculte”, iar acesta, aflând că invitatul său a vrut să devină arhitect înainte de a alege cariera muzicală, îi dezvăluie că liantul între cele două cariere este tocmai… gătitul: „La gătit, e şi puţină arhitectură, şi culoare, ţine şi chiar de muzică, dacă asculţi câteodată cum sfârâie tigaia…”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu