10.10.2014

Planul extraordinar al celor de la Volkswagen pentru masinile lor electrice

Planul extraordinar al celor de la Volkswagen pentru masinile lor electriceFoto: digitaltrends.com
Masinile electrice si cele hibrid reprezinta tendinta pe care toti producatorii de masini o au in prezent. Nemtii de la Volkswagen vor sa obtina performante si mai mari de la asemenea modele.
Cea mai mare dificultate pe care o implica ele este data de autonomie, ea nefind prea mare acum. Majoritatea masinilor exclusiv electrice au o autonomie de aproape 200 de kilometri, scriedigitaltrends.com. In aceste conditii, ele nu sunt prea utile pentru persoanele care calatoresc mult.

Soferii din tari ca SUA, Australia sau Canada sunt, in mod evident, dornici de ceva mai bun. Un responsabil din cadrul companiei Volkswagen, Heinz-Jakob Neusser, spune ca solutia sta in imbunatatirea bateriilor care echipeaza masinile electrice.

"Tehnologia bateriilor face pasii cei mai mari in intervale scurte de timp. Daca va uitati ce am facut in privinta modelului Golf la inceput si priviti acum Passat-ul, am facut deja primul pas. Avem mult mai multa densitate a energiei in baterii decat inainte", spune el.

Neamtul spune ca in 2015 si 2016 va fi facut si urmatorul pas, care va insemna o imbunatatire si mai mare in acest sens. Totul se va traduce intr-o autonomie de circa 300 de kilometri, performanta ce ar urma sa fie obtinuta pana in anul 2017 de catre producatorul auto din Germania.

O alta provocare a imbunatatirii performantei masinilor electrice va fi pusa de statiile de incarcare care trebuie sa devina mai puternice, insa acest aspect poate fi rezolvat ulterior. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu