09.10.2014

Ebola, tot mai aproape de Romania: Un britanic suspect de infectare a murit in Macedonia

Ebola, tot mai aproape de Romania: Un britanic suspect de infectare a murit in MacedoniaUn cetatean britanic a murit joi in Skopje, capitala Macedoniei, fiind suspect de Ebola. O a doua persoana este suspecta de imbolnavire cu temutul virus.
Nationalitatea britanicului a fost confirmata de ministrul de Externe al Macedoniei. Ministerul de Externe britanic a declarat ca ancheteaza situatia. Postul de televiziune macedonean Alpha Tv a raportat ca pacientul fusese primit intr-un spital, avand simptome de Ebola. Pacientul nu mai era in stare sa comunice si a murit la scurt timp, scrieDaily Mail.

"Autoritatile macedonene au aplicat toate masurile de siguranta necesare in acest caz, in conformitate cu standardele internationale. Autoritatile au informat imediat Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ", arata Alpha Tv.

Un purtator de cuvant al Ministerului macedonean de Externe a confirmat moartea britanicului. "Incercam sa vedem care au fost cauzele mortii, potrivit protocoalelor OMS", a declarat acesta. Un prieten al britanicului decedat prezinta simptomele si a fost plasat in carantina.

Isteria Ebola loveste Spania: Cainele Excalibur, printre victime

Personalul hotelului unde au fost cazati cei doi britanici a fost pus de asemenea in carantina, precum si echipa ambulantei care l-a transportat pe decedat si personalul spitalului unde a fost ingrijit.

Joi a aparut si informatia ca autoritatile franceze au inchis un centru de primire a imigrantilor in care se aflau 60 de persoane, dupa aparitia unui caz de posibila infectie cu Ebola.

Europa se confrunta in prezent cu primele cazuri de inbolnavire in Spania, unde o infirmiera care a participat la ingrijirea a doi preoti adusi din Africa, s-a contaminat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu