10.10.2014

SUA au preluat controlul asupra bazei de la Deveselu: Amenintarile sunt reale si in crestere

SUA au preluat controlul asupra bazei de la Deveselu: Amenintarile sunt reale si in crestereFoto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest
Fortele Navale americane au preluat controlul asupra noii baze militare de la Deveselu, una dintre cele doua baze europene unde sunt instalate interceptoare antibalistice terestre, pentru un scut antiracheta caruia Rusia i se opune cu putere.
"Amenintarile rachetelor balistice pentru Statele Unite si aliatii nostri sunt reale si in crestere", a declarat, vineri, contraamiralul John Scorby, comandant al Fortelor Navale americane din Europa, Africa si Asia de sud-est, citat deAssociated Press.

"Din fericire, capacitatile NATO impotriva acestor amenintari sunt de asemenea reale si in crestere", a adaugat Scorby.

Cel care a preluat comanda bazei este capitanul Bill Garren, potrivit site-ului Ambasadei SUA la Bucuresti: "Este o onoare sa ma aflu aici si sa am prilejul sa lucrez cu aceasta echipa internationala de profesionisti dedicati care construiesc viitorul apararii antiracheta in Europa. Mai avem mult de lucru, dar succesul nostru viitor se afla in mainile membrilor acestei extraordinare echipe americano-romane. Asadar avem tot ce ne trebuie pentru a excela".

Armata americana preia comanda asupra bazei militare de la Deveselu

Baza de la Deveselu ar urma sa fie operationala din anul 2015, ca parte a sistemului de aparare antiracheta al NATO, urmand ca la finalul aceluiasi an sa devina in intregime operationala.

Startul oficial al lucrarilor de constructie a amplasamentului a fost dat in urma cu un an, in luna octombrie 2013.

Sistemul este o componenta cheie in planul presedintelui american Barack Obama pentru implementarea graduala a unei aparari antiracheta in Europa. O alta baza similara ar urma sa devina operationala in Polonia pana in anul 2018.

Baza militara de la Deveselu are o suprafata de 174 de hectare, in timp ce personalul aferent va fi format din aproape 200 de militari, angajati civili si personal contractant. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu