10.10.2014

Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UE

Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UEFoto: Arhiva

Presedintele PNLKlaus Iohannis, saluta decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova privind constitutionalitatea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana si puncteaza ca locul acestei tari este in UE.
"Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania, parteneri cu drepturi egale in UE. Primesc cu bucurie decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova care a pus azi punct disputei privind constitutionalitatea Acordului de Asociere Republica Moldova - UE", spune Iohannis, intr-un comunicat.

El sustine ca "pozitia comunistilor pro-rusi conform careia prevederile Acordului de Asociere ar atenta la independenta si suveranitatea Republicii Moldova si ar incalca statutul de neutralitate al tarii demonstreaza lipsa intelegerii ca drumul european al cetatenilor moldoveni este de nestavilit".

"Imi doresc ca alegatorii din Republica Moldova sa confirme sperantele noastre la alegerile parlamentare de luna viitoare, prin reinvestirea increderii lor in partidele pro-europene", conchide liderul liberalilor.

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a hotarat joi ca Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana (UE), semnat la Bruxelles si ratificat ulterior de Parlamentul de la Chisinau, este constitutional si nu aduce atingere suveranitatii si neutralitatii republicii, informeaza TASS.

Curtea Constitutionala a fost chemata sa ia o decizie in aceasta problema la sesizarea Partidului Comunistilor, conform careia o serie de prevederi ale acestui document pun sub semnul amenintarii suveranitatea si independenta republicii. In opinia comunistilor, astfel de decizii trebuie luate in cadrul unor referendumuri.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles si ratificat pe 2 iulie de catre Parlamentul de la Chisinau.

Pe Ziare.com gasesti toate informatiile care conteaza despre alegerile prezidentiale 2014. Cele mai importante stiri, opinii si analize pertinente, ultimele sondaje, actualizate 24/7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu