13.10.2014

Premierul care ii va spune lui Putin ce are pe inima: Va fi o discutie dura

Premierul care ii va spune lui Putin ce are pe inima: Va fi o discutie duraFoto: The Sidney Morning Herald

Premierul australian Tony Abbott a declarat ca la intalnirea G20 cu Vladimir Putin de la Brisbane de luna viitoare, ii va spune ca cetateni australieni au fost ucisi de rebelii prorusi atunci cand acestia au doborat avionul Malaysia Airlines MH17.
Abbott a admis ca Rusia nu si-a dorit sa aiba loc aceasta tragedie, "dar acum noi cerem ca tu (Rusia) sa cooperezi in ancheta penala". "Am de gand sa-l plachez pe Putin si sa-i spun ca australieni au fost ucisi. Va fi o discutie dura cu Putin", a declarat premierul Australiei, scrie The Sidney Morning Herald.

Abbott a fost unul dintre cei mai vocali critici ai Rusiei dupa producerea catastrofei din Ucraina, alimentand speculatiile ca Putin nu va mai veni la intalnirea G20 din noiembrie. Totusi, liderul rus este asteptat sa apara.

Avion doborat in Ucraina - Au fost gasite noi cadavre: Se va face dreptate

Liderul opozitiei australiene, Bill Shorten, a fost insa primul care, duminica, a spus ca "nu putem sa-i intindem covorul rosu lui Putin" si ca poporul australian nu va fi multumit sa primeasca vizita unui "agresor international".

El a declarat ca asteapta de la Putin "macar putina constiinta si sa nu se prezinte la summit". "Exista o multime de dovezi care indica indirect, daca nu chiar direct, implicarea ruseasca in doborarea avionului in care sute de oameni au fost rapiti familiilor lor, fara nicio justificare sau ratiune", a spus Shorten.

Duminica, premierul Abbott a spus ca nu e in puterea Australiei sa mearga impotriva vointei majoritare a tarilor din G20 de a nu impiedica un membru sa se prezinte la intalnire. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu