10.10.2014

Romani in pericol de infectare cu Ebola in Sierra Leone - ce spune MAE despre starea lor

Romani in pericol de infectare cu Ebola in Sierra Leone - ce spune MAE despre starea lorFoto: The News

Ministerul Roman de Externe a confirmat prezenta celor cinci cetateni romani pe teritoriul Sierra Leone, mentionand ca a fost identificat si un al saselea, care insa nu a lucrat la compania Alro Slatina.
Din fericire, Ministerul Roman de Externe a anuntat printr-un comunicat remis Ziare.com ca acestia au o stare de sanatate buna, nefiind infectati cu Ebola.

MAE precizeaza ca ei refuza sa vina in Romania deoarece isi desfasoara activitatea in conditii normale, la o alta companie.

Cinci romani, in pericol de a fi infectati cu Ebola in Sierra Leone (Video)

In plus, ministerul a cerut cetatenilor romani sa informeze, in avans, cu privire la o eventuala decizie de revenire in Romania sau de relocare intr-o alta zona. In eventualitatea unei repatrieri, MAE va mentine legatura atat cu Ministerul Sanatatii, cat si cu Ministerul Afacerilor Interne, in scopul adoptarii masurilor care se impun, se mai arata in comunicat.

Ministerul Roman de Externe a primit informatii potrivit carora, pe teritoriul statului Sierra Leone, s-ar afla in prezent cinci romani.

Cei cinci romani ar fi angajati ai companiei Alro Slatina, ce si-au desfasurat activitatea pe teritoriul statului african. Cu toate acestea, Alro Slatina a transmis MAE ca niciun angajat al sau sau al subsidiarelor sale din Romania nu mai lucreaza, in acest moment, la minele companiei din Sierra Leone.
 


Alro a aratat, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de MAE, ca inca din luna iulie a inceput repatrierea personalului roman din Sierra Leone, din cauza raspandirii Ebola, iar pana in prezent, in randul expatriatilor sai, nu s-a intregistrat niciun caz de contractare a virusului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu