10.10.2014

Bani din Google AdSense: ce să (nu) faci !!



Ce este AdSense?

google adsense logo

Să începem cu începutul. AdSense este un serviciu Google prin care permite afișarea de reclame relevante pe bloguri și alte site-uri interesate.
Lucrurile merg în felul următor: un site care are ceva de vândut (spre exemplu, un magazin de comerț electronic) se înscrie în programul Google AdWords (care funcționează în tandem cu AdSense) și hotărăște să plătească o anumită sumă de fiecare dată când cineva dă click.
Acele reclame sunt preluate de sistemul AdSense, apoi sunt alese și plasate de către sistem pe blogul tău.

Cum funcționează, mai exact?

Tot ce trebuie să faci este să pui pe blog un cod sursă care va alege și va afișa în timp real reclame (text sau imagine). Tu nu trebuie să faci nimic, decât să pui codul. AdSense va alege site-urile relevante cărora să le facă reclamă.
Site-urile care vor să își facă reclamă, își fac un buget, apoi setează în contul lor Google să plătească maxim o anumită sumă pentru un click. Spre exemplu, își pot seta un buget de $5000 de dolari și un cost de $1 pe click.
Acum se întâmplă magia. Dacă reclama apare pe blogul tău, pentru fiecare click tu primești în jur de 70-80 de cenți din acel dolar. Restul merge la Google pentru că joacă rol de intermediar.

Ce să nu faci

După cum probabil te-ai prins, au fost o grămadă de băieți cu intenții bune care au încercat să manipuleze sistemul… Însă Google e o companie mare și… pregătită pentru price situație.
În momentul în care calci greșit, riști să îți închidă definitiv contul. Așadar, te rog să…
1. …NU îți dai click pe propriile reclame
Google va vedea click-urile care vin în mod abuziv de la același IP
2. …NU încerci să faci ca reclamele să nu pară reclame (adică să pară că ar fi un meniu de pe site-ul tău)
3. …NU manipulezi script-ul de la Google în vreun fel
4. …NU folosești roboți/programe care să dea click-uri pe reclamele de pe site-ul tău
5. Nu supraîncărca site-ul cu reclame
E adevărat că un număr mai mare de reclame îți va aduce mai mulți bani însă, la un moment dat, cele reclame vor fi prea mult. Nimic nu e mai frustrat decât să ajungi pe un site plin de reclame. Îți pierzi încrederea în acel site și nu să faci altceva decât să îl închizi.

Ce să faci

Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a câștiga mai mulți bani din AdSense. Printre acestea…

1. Adaugă conținut de calitate

Acestă regulă e bine să o aplici pe toate blogurile tale, indiferent că ai sau nu AdSense pe ele. AdSense se ghidează după conținutul paginii pentru a afișa reclame. De aceea e bine să ai o nișă bine stabilită pentru blogul tău și să vorbești numai despre asta.
În plus, un blog de succes va face lumea să fie mai puțin reticentă când dă click pe bannere.

2. Alege o culoare potrivită pentru reclamele AdSense

Deși am spus că nu e voie să deghizezi reclamele ca meniuri, Google te lasă să îți schimbi culoarea la reclame. E necesar să faci asta pentru a avea o minimă asortare cu culorile site-ului tău.

3. Pune reclamele în locuri strategice

Nu fii timid. Dacă pui reclamele în locuri inaccesibile (cum ar fi în footer-ul site-ului sau ultimul lucru din sidebar), foarte puțină lume va da click.
Locurile cele mai bune unde trebuie puse aceste reclame sunt în bannerul de sus a site-ului, în conținutul articolelor și în partea de sus sau de mijloc a sidebar-ului.

4. Caută cuvinte cheie care plătesc bine

Orice nișă are cuvinte cu CPC mic și cuvinte cu CPC mare. CPC vine de la englezescul Cost Per Click, și îți arată câți bani primești când cineva dă click pe una din reclamele tale AdSense.
Pentru a vedea câți bani ai putea primi pentru anumite cuvinte cheie, folosește serviciul făcut de Google la adresa https://adwords.google.com/o/KeywordTool.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu