11.10.2014

Romania, inclusa de Canada pe lista tarilor sigure - ce efecte are acest lucru

Romania, inclusa de Canada pe lista tarilor sigure - ce efecte are acest lucru

Guvernul canadian a adaugat Romania si alte patru tari pe asa-numita lista a tarilor sigure, astfel ca unui cetatean roman ii va fi mai dificil de acum sa ceara statutul de refugiat in Canada.
Romania, Andorra, Liechtenstein, Monaco si San Marino sunt tarile care au fost adaugate de guvernul federal canadian pe aceasta lista, a asa-numitelor tari desemnate de origine, care include state ce nu produc in mod normal refugiati si care respecta drepturile omului si ofera protectie de stat.

Numarul acestor tari se ridica astfel, de vineri, la 42, scrie Canadian Press.

Cand vom intra in Canada fara vize Interviu cu europarlamentarul Hellvig

Cererile celor care provin din aceste tari si care insa vor dori sa obtina statutul de refugiat in Canada vor fi procesate mai rapid, iar cetatenii respectivi vor pierde anumite cai de apel disponibile altor solicitanti de refugiu.

Guvernul canadian a creat lista tarilor desemnate de origine, in anul 2012, pentru a rezolva situatia aparuta dupa ceea ce a fost inregistrat un aflux de cereri de refugiu puse la indoiala care proveneau din tari sigure.

Unii au criticat insa aceasta lista, sustinand ca multe state democratice au probleme recunoscute privind protectia drepturilor anumitor minoritati.
 


Cum sa-ti iei viza de Canada - de ce se mai feresc canadienii de romani

Noi reguli de obtinere a cetateniei canadiene

Un numar de 27 de tari au fost incluse prima oara pe aceasta lista, pe 15 decembrie 2012, urmate de alte 8 tari, pe 15 februarie 2013, si de Chile si Coreea de Sud, pe 31 mai 2013, potrivit site-ului Guvernului canadian.

Bulgaria este singura tara din Uniunea Europeana care nu este inclusa pe aceasta lista, de pe care fac parte, printre altele, Mexic si Israel, dar fara Fasia Gaza si West Bank. In total, doar 8 tari din afara Europei figureaza pe lista celor 42 de state ce nu produc in mod normal refugiati.

"Cei mai multi dintre canadieni recunosc ca sunt locuri in lume unde este mai putin probabil ca o persoana sa fie persecutata, comparativ cu alte zone. Cu toate acestea, multi oameni din aceste locuri incearca sa ceara azil in Canada, insa ulterior se descopera ca nu au nevoie de protectie. Prea mult timp si prea multe resurse sunt pierdute revizuind aceste cereri nefondate", se mai arata pe site-ul guvernamental canadian. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu