09.10.2014

Povestea trista a copiilor din Ucraina afectati de razboi

Povestea trista a copiilor din Ucraina afectati de razboiOrfanii din Ucraina sunt in cel mai mare risc in urma violentelor din estul tarii, atrage atentia o reprezentanta a Avocatului Copilului, de pe langa presedintia ucraineana.


Liudmila Volinets a aratat, intr-un interviu pentruEuroMaidan Press, ca sute de copii isi pierd parintii si sute de orfani devin pioni in falsa propaganda a Rusiei, cu toate ca in acest timp sufera adevarate drame.

Sute de copii ucraineni traiesc fara documente de identificare, fara statut legal si cu un viitor incert. "Ne e niciun copil in Ucraina care nu a fost afectat de razboi (...) toti cei opt milioane de copii ucraineni au suferit in urma violentelor sau, mai precis, din cauza razboiului nedeclarat al Rusiei cu Ucraina. Si fiecare copil, in felul sau, va fi marcat pe viata de razboi", arata oficialul ucrainean.

Liudmila Volinets arata ca in Ucraina sunt tot mai multi copii cu statut incert, copii abandonati, aflati in zone unde nu sunt oficiali ai statului care pot semna documentele ce permite Ucrainei sa ii dea pentrru adoptie.

"Acum vedem copii care in loc de certificatul de deces al mamei au o fotografie a mormantului ei. Cu acest gen de document copilul nu poate intra in sistemul de protectie a statului. Si asta inseamna ca acest copil risca sa ramana pe drumuri", arata aceasta.

"Cand orfelinatele vor ajunge la 100% ocupare, vom vedea cele mai rele manifestari ale persoanelor fara adapost. Deoarece acestea sunt in principal (45%) copii fugiti din orfelinate. Din nefericire, astazi, pe strazile Kievului vedem deja copii cu aurolac, cu pungi de plastic, toate aceste lucruri pe care ucrainenii le-au uitat din 2009", atrage aceasta atentia. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu