10.10.2014

Doua nave militare NATO, in Marea Neagra

 Distrugatorul de rachete ghidate USS Cole (DDG 67) a intrat vineri, 10 octombrie, in Marea Neagra, pentru a promova pacea si stabilitatea in regiune, informeaza un comunicat al Flotei a 6-a a Statelor Unite, cu sediul in Napoli, Italia. Incepand de sambata urmeaza sa intre in Marea Neagra si sa efectueze exercitii si nava de comanda USS Mount Whitney (LCC 20), cea mai noua nava amiral a Flotei a 6-a a Statelor Unite din Marea Mediterana. Prezenta celor doua nave in Marea Neagra "reprezinta o reafirmare a angajamentului Statelor Unite fata de consolidarea parteneriatelor si capacitatile operationale comune dintre SUA, NATO si partenerii regionali din regiunea Marii Negre", se arata in comunicatul citat.
Nava USS Cole (DDG 67) este programata sa efectueze operatiuni de rutina, care includ instruire combinata cu operatiuni de securitate maritima si cooperarea in domeniul securitatii teatrului de evenimente.

Nava USS Mount Whitney (LCC 20) este considerata un varf tehnologic in ce priveste sistemele de control si comanda in operatiuni maritime si dotata cu cele mai sofisticate sisteme de ascultare si interceptare a comunicatiilor, dar si de ghidare operationala pentru misiuni navale sau aeriene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu