11.10.2014

Ponta: Segmentul Pitesti-Sibiu este trecut ca autostrada in Programul Operational de Transport

Ponta: Segmentul Pitesti-Sibiu este trecut ca autostrada in Programul Operational de TransportFoto: Facebook / Victor Ponta

Segmentul rutier Pitesti - Sibiu va fi trecut in Programul Operational de Transport ca autostrada, a anuntat sambata premierul Victor Ponta, la finalul unei vizite la Uzina Dacia de la Mioveni.
"Am stabilit foarte clar ca in Programul Operational de Transport, pe care Guvernul il va aproba pana la sfarsitul acestui an in baza Master-Planului de Transport, segmentul Pitesti-Sibiu este trecut ca segment de autostrada. Va spun acest lucru in calitate de prim-ministru, nu in calitate de candidat la presedintie, pentru ca un presedinte in Romania nu face autostrazi. Poate sa le promita, dar le promite degeaba. Autostrazile sunt facute de catre Guvern, in baza finantarilor europene, iar includerea segmentului Pitesti-Sibiu in master-plan ca autostrada permite finantarea europeana", a declarat premierul.

El a adaugat ca legatura rutiera va fi realizata in doua etape, mai intai ca drum expres si apoi ca autostrada.

"Repet, aceasta promisiune nu are legatura cu campania, pentru ca stiu ca daca ajung presedinte nu o sa pot sa fac autostrazi. Dar are legatura cu master-planul pe care domnul ministru l-a prezentat, inclusiv aici la Mioveni, si pe care Guvernul il va aproba ca program Operational de Transport in noiembrie-decembrie. Va prevede foarte clar regim de autostrada, va prevede finantarea in doua faze, pentru drum expres in prima faza, cu tot cu expropriere, studiu de fezabilitate pentru autostrada si imediat ce avem finantarea finala, ca autostrada. Important este sa incepem", a precizat Ponta.

Anca Boagiu, despre autostrazile Romaniei si pericolele pentru soferi: Riscul e mare, nu ne putem juca! Interviu video

In opinia premierului, realizarea acestei investitii va avea ca rezultat, alaturi de politicile economice ale guvernului, continuarea investitiilor pe platforma Dacia de la Mioveni.

"Acest lucru va fi un element important, cred si sper, in decizia companiei Renault de a continua sa investeasca in Dacia, crescand in acest fel competitivitatea uzinei de aici si a produselor de aici, avand o reducere a taxelor privind forta de munca, avand un mediu investitional si fiscal competitiv si avand si o infrastructura care sa ajute aceasta dezvoltare", a mai spus Ponta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu