La Ministerul Culturii sunt doi secretari de stat, unul dintre aceste posturi fiind ocupat de Csilla Hegedus, vicepresedinte al organizatiei de femei UDMR si secretar general adjunct al UDMR. Anterior, surse din UDMR au declarat ca Uniunea accepta ca interimatul functiei de ministru al Culturii si de vicepremier sa fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul , acestea fiind cele doua variante.
Presedintele UDMR, , a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, ca a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunta, vineri, cine va prelua, ca interimar, functia de ministru al Culturii si pe cea de vicepremier, relateaza Mediafax. Kelemen Hunor a spus ca, in perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele doua functii.
"Am discutat, joi, cu premierul Ponta, dar este atributul sau sa faca anuntul. Eu stiu despre cine este vorba, dar asteptam pana maine (vineri - n.r.). Va fi un interimat, in acest moment vorbim de un interimat, iar in acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Cand e vorba de aceasta perioada de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele functii, si cea de ministru al Culturii, si pe cea de vicepremier. Din perspectiva noastra nu este o problema foarte importanta, 45 de zile nu inseamna prea mult, este un interimat constitutional legal, pana cand se finalizeaza acest interimat, vom face o propunere. Si portofoliul si functia de vicepremier raman la UDMR, interimarul nu are importanta sa intram in detalii, interimatul este unul care se termina foarte repede", a spus Kelemen.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a anuntat ca va discuta cu membrii coalitiei despre o noua conducere la Ministerul Culturii, iar vineri ii va inainta presedintelui  fie o propunere de interimat, fie nominalizarea unui ministru distinct pentru acest portofoliu.