10.10.2014

Ponta, la Chisinau: Noi nu luam teritorii cu forta. Daca ne vom reuni, va fi o fericire

Ponta, la Chisinau: Noi nu luam teritorii cu forta. Daca ne vom reuni, va fi o fericireFoto: Facebook Victor Ponta
Premierul Victor Ponta, aflat intr-o vizita in Republica Moldova, a vorbit despre o posibila reunificare cu Romania, aratand ca aceasta trebuie facuta pasnic, si ca, in eventualitatea ei, "va fi o fericire".
"Referitor la unire si reunificare... Noi nu luam teritorii cu forta. Daca vreodata cei de aici si cei de pe celalalt mal ar dori sa ne reunim, evident ca aceasta ar fi dorinta si ar fi una care va fi indeplinita, dar cu forta noi nu dorim", a declarat premierul roman, potrivit Publika Tv.

Victor Ponta si-a lansat programul prezidential: E bazat pe Marea Unire si referiri la Basescu

"Aici e vorba de dorinta oamenilor care traiesc aici si acolo. Romania nu va veni niciodata cu forta sa ia Moldova. Daca va fi vointa, atunci va fi o fericire. Romania nu va face ce a facut URSS", a adaugat premierul Victor Ponta.

In cursul campaniei electorale dpentru prezidentiale, Victor Ponta a facut mai multe afirmatii cu privire la o posibila unire cu Moldova, iar unele dintre ele au declansat si reactii ale Ministerului de Externe al Rusiei.

La congresul de validare a candidaturii sale la prezidentiale de la Alba Iulia, premierul Victor Ponta a facut urmatoarea declaratie: "Acesta este obiectivul candidatului Victor-Viorel Ponta. (...) In 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca sunt romani. (...) Presedintele trebuie sa fie simbolul natiunii unite".

De asemenea, premierul Ponta a vorbit explicit si de Marea Unire a Moldovei "cu Europa" si de faptul ca lucreaza cu guvernul "pentru ultima parte care a venit langa Romania in 1918".
 


"Si cand spun ca Marea Unire este, intr-adevar, obiectivul nostru national, sa stiti ca lucrez zi de zi alaturi de ministri, alaturi de presedintii de consilii judetene pentru ultima parte din Romania care a venit langa Romania in 1918, a fost pierduta dupa aceea si acum, printr-o sansa istorica, Moldova poate sa se uneasca nu doar cu Romania, ci cu intreaga Europa", a spus Victor Ponta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu