09.10.2014

Nou caz de sclavie cu romani, in Irlanda de Nord


Nou caz de sclavie cu romani, in Irlanda de NordOrganismul care da licente pentru forta de munca temporara a anuntat ca va face apel la sentinta data unui roman care aducea ilegal muncitorii romani si ii tinea in conditii ingrozitoare in County Armagh, in Irlanda de Nord.

Gheorge Ionas a pledat vinovat la acuzatia privind furnizarea ilegala de forta de munca si a fost amendat cu 500 de lire sterline, scrie BBC.

Gangmasters Licensing Authority considera ca aceasta sentinta este "socanta", intrucat sentinta maxima pentru acest tip de infractiune este de 10 ani in inchisoare.

La 2 octombrie 2013, autoritatea si politia au efectuat perchezitii la locuinta lui Ionas din County Armagh, unde au fost descoperiti trei romani care dormeau intr-o magazie, neizolata si fara incalzire. La un moment dat, acolo au locuit si cinci persoane deodata. Constructia a fost declarata "nepotrivita pentru locuire".

Barbatii erau angajati sa culeaga mere in livezile din County Armagh si primau 100 de lire sterline pe saptamana, sub salariul minim. Ionas le oprea din aceasta suma pentru mancare, transport si cazare inainte de a le da banii. Cel putin unul dintre barbati a cautat mancare prin cosurile de gunoi ale supermarketurilor.

Organismul de control sustine ca este un exemplu de sclavie si va face apel la procurorul general sa analizeze situatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu