11.10.2014

Misterul din Triunghiul Bermudelor descifrat in urma producerii craterelor din Siberia?

Misterul din Triunghiul Bermudelor descifrat in urma producerii craterelor din Siberia?Foto: Daily Mail

La inceputul acestui an, cratere uriase misterioase au aparut in Siberia. Oamenii de stiinta sustin ca explozii subterane de gaz au provocat aparitia acestora, iar fenomenul ar putea duce la descifrarea misterului din Triunghiul Bermudelor.
Cercetatorii au examinat craterele din Rusia si au descoperit dovezi ale hidratilor de gaz, potrivitDaily Mail.

Trei gauri uriase au fost reperate in peninsulele Yamal si Taimir din Rusia, iar speculatiile privind eventualele cauze au fost nenumarate, precum impactul unor meteoriti, farse facute de oameni sau chiar rachete ratacite.

"Incalzirea de la suprafata cauzata de conditiile climatice neobisnuit de calde si, din adanc, miscarea faliilor geologice au condus la o eliberare de hidrati de gaz", au anuntat oamenii de stiinta de la Institutul de geologie si geofizica din Novosibirsk, Rusia.

Hidratii de gaz sunt ca niste forme de gheata ce contin molecule de gaz, in special metan. Ei exista in regiunile cu permafrost din nordul Siberiei, dar sunt si sub oceane, in anumite parti ale lumii.

Teoria privind formarea craterelor din Siberia ar putea explica, de asemenea, disparitia navelor si avioanelor din zona Triunghiului Bermudelor, potrivit expertilor.

Regiunea se intinde in Atlanticul de Nord, de la coasta Floridei, Statele Unite si pana in Puerto Rico.
 


"Exista o teorie despre Triunghiul Bermudelor care se refera la reactiile hidratilor de gaz. Ei incep sa se descompuna in mod activ transformand metanul din gheata in gaz. Se intampla precum o avalansa, ca o reactie nucleara care produce cantitati uriase de gaz.

Asta face si caldura din ocean cand se ridica, iar navele se scufunda in apele amestecate cu o mare cantitate de gaz", a spus Igor Yeltsov, directorul adjunct al Institutului Trofimuk. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu