10.10.2014

Ebola, pe toate continentele: Barbat pus in carantina in America de Sud

Ebola, pe toate continentele: Barbat pus in carantina in America de Sud

Suspiciunile de Ebola s-au raspandit deja pe toate continentele, dupa ce joi noaptea autoritatile braziliene au anuntat ca unui barbat suspect de infectare cu acest virus i se fac teste si a fost pus in carantina.
Ministerul brazilian al Sanatatii a precizat insa ca acest caz nu este deocamdata confirmat, fiind vorba despre un barbat de 47 de ani care s-a intors pe 19 septembrie din Guineea, relateaza publicatiaTime.

Inca un continent se confrunta cu Ebola

Pe 8 octombrie, s-a plans de febra, fiind in perioada de 21 de zile de incubatie a virusului. El nu a prezentat alte simptome, precum sangerari sau stari de voma, insa a fost izolat si trimis la Institutul National pentru Boli Infectioase din Rio de Janeiro, potrivit protocolului de securitate al tarii.

De asemenea, si o femeie din Paris se afla sub observatie din cauza unei posibile infectari cu Ebola.

A murit primul bolnav diagnosticat cu Ebola in SUA

Guineea, Liberia si Sierra Leone sunt cele trei tari din Africa de Vest care au fost cel mai grav afectate de Ebola.

Pana in prezent, 3.860 de oameni au murit din cauza acestei boli, in epidemia din acest an, insemnand aproape 70 la suta din numarul de persoane infectate.

America de Sud este al saselea continent unde se semnaleaza Ebola, dupa ce virusul aparut in Africa a fost identificat si in Asia, America de Nord, Europa si Australia, unde joi a fost semnalata o suspicine de infectare, fiind vorba despre o asistenta voluntara intoarsa din Africa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu