Seleznev, in varsta de 30 de ani - fiul deputatului rus din cadrul partidului ultranationalist liberal-democrat (LDPR) Valeri Seleznev - a fost arestat in iulie, in Maldive, si transportat pe Insula americana Guam, unde impotriva sa au fost formulate 29 de capete de acuzare. El era inculpat din martie 2011 pentru orchestrarea unei retele de furt si distribuire de date de  de credit, potrivit Mediafax.
Un mare juriu federal din Seatle, in statul Washington (nord-vest), a completat actul de acuzare, joi, cu inca 11 capete de acuzare, privind implicarea lui Seleznev in furtul si vanzarea a peste doua milioane de numere de carduri de credit, potrivit unui comunicat emis de Departamentul Justitiei. " preconizeaza sa probeze in cursul procesului ca Seleznev era raspunzator cu piata pentru numere de carduri de credit furate si a creat chiar si un site care invata cum sa fie folosite numerele de carduri de credit furate pentru a comite infractiuni", a declarat procurorul Annette Hayes.
Procesul lui Seleznev este prevazut pe 3 noiembrie. El risca pana la 67 de ani de inchisoare pentru cinci dintre multiplele capete de acuzare formulate impotriva sa.
Potrivit Secret Service, care a procedat la arestarea acestuia, Seleznev, cunoscut intre hackeri ca "Track2", este "unul dintre cei mai prolifici traficanti din lume de informatii financiare furate". El este suspectat ca a piratat, in perioada octombrie 2009-octombrie 2013, sisteme informatice ale unor hipermarketuri din  si ca a instalat un virus cu scopul de a fura numere de carduri bancare. El ar fi folosit servere si forumuri pe  din intreaga lume pentru a facilita aceste operatiuni. Roman Valerevici Seleznev este vizat de o inculpare separata, in statul american Nevada (vest), pentru participare la o grupare organizata de , pentru care risca 30 de ani de inchisoare suplimentari.
Moscova a denuntat in iulie incarcerarea acestuia in Statele Unite, catalogand arestarea sa drept un "nou gest inamical" si o "rapire". "In acest moment putin imi pasa daca Roman Seleznev este vinovat sau nu. Mi-e teama sa nu se exercite presiuni asupra lui pana intr-acolo incat sa recunoasca ca l-a ucis pe Kennedy si ca a fost Monica Lewinski. Stim cu totiii ce este justitia americana", declara la vremea respectiva pentru agentia Itar-Tass tatal sau, deputatul rus.