09.10.2014

Cum se cumpără de la Amazon, din România

Cum se cumpără de la Amazon, din România
Din România puteți cumpăra de la Amazon atât personal cât și cu ajutorul unor intermediari. Poate părea surprinzător, dar uneori achizițiile printr-un intermediar pot fi mai avantajoase în ceea ce privește prețul total și timpul de livrare. De aceea, e recomandabil ca înainte de a cumpăra ceva, să-i cereți unui intermediar să vă facă o estimare gratuită a prețului total și a timpului de livrare. La finalul articolului veți găsi câteva date de contact ale unor intermediari.

Dacă v-ați hotărât să cumpărați dvs. personal, fără a apela la vreun intermediar, trebuie doar să urmați câțiva pași simpli, ca în cazul oricărei achiziții de la un magazin online. 





1. Mai întâi, trebuie să vă faceți un cont (să vă înregistrați) pe unul dintre site-urile Amazon. Pentru asta, trebuie să furnizați datele dvs. (nume, prenume, adresa de e-mail, adresa cu care figurați la bancă precum și adresa unde doriți să se facă livrarea produselor) precum și datele cardului bancar (de debit sau de credit) cu care urmează să efectuați plata. Cardul trebuie să fie valabil și să permită efectuarea de cumpărături online. Recomandăm cardurile Visa. Plățile la Amazon nu se pot efectua prin Paypal.

2. Căutați pe site-ul Amazon produsele care vă interesează. Daca v-ați hotărât să cumpărați un anumit produs, trebuie să îl adăugați în cart. La check-out, înainte de a confirma comanda, o să puteți vedea costul total al cumpărăturilor, care include prețul produselor, cheltuielile de transport, taxele vamale (doar dacă e cazul) și TVA-ul.

3. Dacă sunteți de acord cu prețul total, mai trebuie doar să confirmați comanda. In scurt timp de la confimarea comenzii (de regulă de la câteva secunde până la un minut) trebuie să primiți de la Amazon pe adresa de e-mail cu care v-ați înregistrat un mesaj de confirmare a comenzii. E bine sa verificați acest mesaj.

4. În cazul în care ați comandat gresit sau vă răzgândiți, aveți la dispoziție un termen de cel puțin o oră pentru a anula comanda, fără nicio cheltuială.

5. Amazon vă va informa pe e-mail când produsele vor fi expediate către dvs. De cele mai multe ori veți primi și coduri de urmărire a coletelor.

6. (Opțional) După ce cumpărați și primiți produsele, reveniți pe site-ul nostru și descrieți pe pagina speciala experiența dvs. (cum a decurs comanda, dacă sunteți multumit de achiziție, în cât timp au ajuns produsele de la Amazon, ce taxe ați avut de plătit, etc.). Vă mulțumim anticipat, în numele nostru și al celorlalți cititori interesați de achizițiile de la Amazom.

******************************************************************************************************************

Alte detalii

Despre vânzători - Produsele de pe site-urile Amazon sunt vândute de compania Amazon sau de alți vânzători care au magazine pe site-urile Amazon (în mod similar Ebay). Chiar și dvs. puteți scoate la vânzare produse pe Amazon, urmând a plăti anumite comisioane către Amazon cu ocazia fiecărei vânzări. Este destul de important să urmăriți cine vinde produsele pe care doriți să le cumpărați, fiindcă nu toți vânzătorii au aceeași reputație în ceea ce privește calitatea produselor, termenele de livrare și relațiile cu clienții. Cea mai bună reputație o are compania Amazon, dar asta nu înseamnă că nu puteți achiziționa produse de calitate la prețuri avantajoase și de la alți vânzători.

Despre intermediari - Așa cum am arătat la începutul articolului, cumpărăturile de la Amazon se pot face și prin intermediari. Unii intermediarii își oferă serviciile de mai mulți ani, ceea ce înseamnă că există persoane care preferă să apeleze la un intermediar în loc să cumpere personal, în mod direct. Printre explicațiile posibile am identificat următoarele: preț mai bun, timp de livrare mai mic, risc scăzut pentru fraude, plata doar la livrare (cu excepția unui avans). Nu întotdeauna e mai avantajos să apelați la intermediar, dar nu vă costă nimic să cereți o estimare de preț, mai ales când doriți să cumpărați ceva de valoare mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu