11.10.2014

Atacuri in rafala ale PSD la adresa lui Iohannis pentru ca circula cu BMW, nu cu Dacia

Atacuri in rafala ale PSD la adresa lui Iohannis pentru ca circula cu BMW, nu cu DaciaFoto:bmwblog.ro

PSD a lansat o noua tema de atac la adresa candidatului ACL la prezidentiale. Dupa ce a fost criticat pentru faptul ca nu are copii, acum Klaus Iohannis este acuzat de PSD ca saboteaza industria auto romaneasca, pentru ca circula cu o masina nemteasca - BMW.
Tonul l-a dat sambata dimineata premierul Victor Ponta, candidatul PSD la prezidentiale.

"Masina pe care o folosesc este un Duster. Sunt roman, sunt mandru de Romania si de Dacia. Este de obligatia mea sa folosesc o masina fabricata in Romania, care este la calitate egala cu orice alta masina produsa in alta tara europeana", a declarat, la Pitesti, Victor Ponta, venit in vizita la fabrica Dacia cu un automobil Duster.

Conform declaratiei de avere depuse de Victor Ponta la BEC, premierul detine in proprietate doua autoturisme straine, un Citroen si un Fiat, in timp ce in declaratia de avere a lui Klaus Iohannis nu figureaza niciun automobil.

Mesajul lui Victor Ponta a fost imediat preluat de mai multi lideri social-democrati, care l-au retransmis in diverse variante.

"Pentru Klaus Werner Iohannis, 'Romania lucrului bine facut' e de import. In timp ce premierul Victor Ponta a ales sa foloseasca un automobil Dacia Duster, produs in Romania, pentru a promova industria auto romaneasca, Iohannis nu poate renunta la luxul limuzinelor germane.

Iohannis a ajuns presedintele unui partid istoric, Partidul National Liberal, dar a uitat, sau ignora, doctrina pe care mari politicieni ai acestui partid au promovat-o, si anume 'Prin noi insine!'", a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Zgonea il acuza pe Iohannis ca promoveaza masini germane, in loc sa umble cu Dacia

La randul sau, presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, l-a acuzat pe Klaus Iohannis nu doar ca prefera sa circule cu un BMW, ci si pentru ca sta atunci cand vine in Capitala intr-un apartament inchiriat de PNL de la la Michael Schmidt, directorul Automobile Bavaria Romania.

"Nu stim detalii despre BMW-ul de lux pe care primarul Iohannis l-a primit de la afaceristul Schmidt, la fel cum nu stim nimic despre apartamentul estimat, conform presei, la 1,5 milioane de euro, cel in care dl. Iohannis locuieste atunci cand se afla in Bucuresti. Apartament care apartine - coincidenta? - tot prietenului Schmidt! Este Klaus Werner Iohannis omul impins in fata de acest afacerist? Este cumva controlat de grupuri de interese despre care aflam abia acum? (...) Klaus Iohannis ascunde, profund iresponsabil, informatii importante de ochii cetatenilor romani", sustine Manda, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Si deputatul PSD Mircea Draghici, consilier onorific al premierului pe probleme ce tin de industria auto, l-a laudat pe Victor Ponta pentru masina cu care circula si l-a criticat pe Klaus Iohannis, fara a-l nominaliza insa.

"Victor Ponta (...) va continua sa promoveze interesele Argesului si uzinei Dacia Mioveni, nu sa faca, precum unii adversari politici, vizite pur electorale la uzina, dupa ce au promovat marci de autoturisme fabricate in alta tara. Victor Ponta este un ferm promotor al celui mai mare producator si angajator din tara!

Toate ambasadele Romaniei din lume au fost dotate cu automobile Dacia. Ieri, la vizita din Moldova, Guvernul Romaniei a donat Guvernului - frate din Chisinau automobile Dacia. Si insusi prim-ministrul foloseste, zilnic, un Duster fabricat la Mioveni", precizat Mircea Draghici intr-un comunicat remis Ziare.com.

In schimb, senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al prezidentiabilului Victor Ponta, s-a limitat de aceasta data sa il laude pe candidatul PSD, fara sa il mai atace pe Iohannis.

"Victor Ponta a dat azi, la Uzinele Dacia, un semnal puternic de sustinere a industriei auto autohtone, industrie care ne face pe toti sa fim mandri ca suntem romani, precum si un mesaj cat se poate de clar privind sprijinirea locurilor de munca din judetul Arges.

Spre deosebire de altii care doar vorbesc despre ajutorul oferit Dacia si oamenilor din zona, sustinerea lui Victor Ponta s-a si concretizat printr-o serie de masuri si programe", a transmis Gabriela Firea prin intermediul unui comunicat de presa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu