10.10.2014

Alegeri prezidentiale 2014: Cum va arata buletinul de vot

Biroul Electoral Central a aprobat, joi, modelul buletinului de vot pe care il vom utiliza la alegerile prezidentiale din 2 noiembrie. Numele celor 14 candidati sunt tiparite pe doua pagini, in ordinea stabilita in urma cu o saptamana.
Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat pentru Mediafax ca macheta buletinului de vot a fost conceputa de Monitorul Oficial asa cum i s-a cerut de catre BEC - cu doua pagini, astfel incat opt candidati sa fie pe prima pagina, iar ceilalti sase pe a doua.

Modelul buletinului de vot de la turul intai al alegerilor prezidentiale
Alegeri prezidentiale 2014: Cum va arata buletinul de vot
Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Conform tragerii la sorti, primii opt candidati care apar pe buletinul de vot sunt Kelemen Hunor(UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu(PPDD), Victor Ponta (Alianta Electorala PSD-UNPR-PC), William Brinza (PER), Elena Udrea(PMP), Mircea Amaritei (Prodemo) si Teodor Melescanu (independent).



Alegeri prezidentiale 2014: Ordinea candidatilor pe buletinele de vot

Ceilalti candidati apar pe pagina a doua a buletinului de vot: Gheorghe Funar (independent),Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialista), Calin Popescu Tariceanu (independent) si Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Monica Macovei este singurul candidat independent care are semn electoral, Teodor Melescanu, Gheorghe Funar si Calin Popescu Tariceanu candidand doar cu numele.

Despre alegerile prezidentiale din Romania

Romanii sunt chemati la vot pentru alegerile prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

14 candidati au intrat in cursa pentru Cotroceni, cu doi mai putin decat recordul din 1996.

Alegerile prezidentiale din luna noiembrie constituie o premiera, doua femei candidand pentru functia suprema in stat.

Aproape o treime dintre candidati reprezinta politicieni care si-au mai incercat norocul si in alte alegeri prezidentiale.

Este prima schimbare de presedinte dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, iar candidatul care va castiga alegerile va fi seful statului la momentul 1 iulie 2019, cand Romania va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu